The mind and body are not separate, what affects one, affects the other

Wie ben ik?

Nancy D'Hondt

 

Gehuwd en samen met mijn partner hebben we  5 kinderen.

In 1997 studeerde ik af aan de universiteit van Gent als licentiate in de motorische revalidatie en kinesitherapie. Een beetje zoekende welke richting ik uitwou heb ik gewerkt in verschillende privépraktijken, werkte ik een paar jaar in Duitsland in een revalidatiecentrum om dan terug te keren naar België. Ik begon hier terug in een privépraktijk te werken en combineerde dit met mijn werk in AZ Nikolaas op een SP afdeling en ambulante zorg. Door het sluiten van de afdeling werd ik genoodzaakt om andere oorden op te zoeken en begon in het AZ Jan Palfijn. Het was mijn partner die me overtuigde om mijn eigen praktijk te starten in ons Paramedisch Centrum Sanitas.

Mijn interesse in de holistisch aanpak van een behandeling werd gewekt in Duitsland, waar ze een andere kijk hadden in hoe mensen behandelen. Ik besloot dan ook om bij mijn terugkeer naar België in 2002 te starten met de opleiding manuele therapie bij het IRSK. Het leunde al meer aan bij de richting die ik uitwou maar ik had het gevoel dat ik nog iets miste om een totaalaanpak te hebben. Ik deed dan ook nog een opleiding manuele neurotherapie bij IRSK en voelde dat de combinatie van beide therapieën meer en meer mijn ding werd. Het was mijn beste vriend/collega die me in contact bracht met fasciatherapie. Ik merkte dat deze zachte maar toch diepgaande therapie ook wel mijn ding was en besloot in 2020 te starten met de opleiding in Drongen.

Ik vind het belangrijk om het lichaam als een geheel te bekijken en uit te zoeken van waar de oorzaak ligt van bepaalde spanningen, pijnen, problemen,…Alles is met elkaar verbonden en dat maakt het net zo interessant en belangrijk om elke patiënt als individu te bekijken.